«Ми українці: честь і слава незламним!»

Під таким гаслом у РНРЦ “Особлива дитина” пройшов перший урок у класних колективах.При підготовці до цього уроку педагоги  зосередилися на висвітленні витоків незламності українського народу в російсько-українській війні. Кожен намагався донести до дитячого серця, що  ця війна стала війною за існування не лише держави, але й українського народу в цілому. Адже  вона є практичним втіленням імперської тоталітарної ідеології. Метою першого уроку «Ми українці: честь і слава незламним!» було
виховання почуття гордості й приналежності до незламного українського народу,
який героїчно боронить власну державу.  Долучення до волонтерського руху, виховання  глибокої пошани до загиблих героїв і вшанування їх світлої пам’яті;
поваги до Збройних сил України й усіх причетних до справи захисту
нашої Вітчизни і вдячності їм. Виховання співчуття до людей, скалічених війною, до родичів тих, хто загинув на війні, тих, хто втратив житло або був змушений його покинути.

Головна істина, на яку зверталася увага здобувачів освіти:  Україна обов’язково переможе завдяки героїзму  Збройних сил України, завдяки стійкості українського народу, де кожен є волонтером.

Приємно відзначити, що до уроків долучилися   однокласники, які тимчасово проживають  за межами України.

Обираючи форму проведення уроку і добираючи матеріал, кожен вчитель
виходив  з вікових особливостей учнів, зі специфіки свого класного колективу, а також  з особистого досвіду самих учнів.

Хвилиною  мовчання  вшанували   пам’ять героїв. Сподобалося усім  спільне виконання  відомої  пісні  «Червона Калина».