Тиждень основ християнської етики

На уроках  «Основи  християнської етики» здобувачі освіти вчаться будувати своє життя  відповідно до християнської моралі. Вчаться жити за законами  любові, знайомляться з  ідеалами. Мають можливість переглянути власну поведінку, відкоригувати її.  Одним із пріоритетних  завдань  предмету є виховання моральних і етичних норм, базуючись на прикладах з Біблії.

Стало вже  доброю традицією у закладі, продовжувати роботу щодо виховання  у вихованців духовно-моральних цінностей на групі  подовженого дня. З метою розширити та поглибити знання здобувачів освіти про історію виникнення християнського свята  – Різдва, про традиції святкувань в родині, Україні, розвитку бажання у вихованців наслідувати риси характеру  Ісуса Христа у щоденному житті, характерними ознаками яких   є  щирість та безкорисливість: добро, милосердя, скромність, щедрість, щирість  з 17 п о 21 січня  2022 року було організовано тематичний тиждень «Духовно-моральні цінності в світлі Різдва».

Робота була спланована таким чином, щоб заходи мали різноманітний характер та зацікавили учнів. Отож,

17.01. – проведено  годину духовності: «Скарбниця духовних цінностей людини» (вихователь ГПД Біссерова Л.М.,  5-Б),  творчу годину « А в Україні Різдво!» (вихователь ГПД Сахнюк В.В., 6-Б), філософський стіл: «Заповіді Божі- моральний дороговказ для людини» (вихователь ГПД Паньковець Т.С., 9-Б).

18.01. – проведено вікторину «Заповіді Божі – інструкції для життя» (вихователь ГПД Макарук О.А., 4-Б), народознавчу годину «Святвечір Водохресний» (вихователь ГПД Горбова Г.К., 6-А),  Різдвяну майстерню: майстер-клас з приготування куті (вихователь ГПД Клімова В.В., 5-А, 7-Б).

19.01. проведено  етнографічну вітальню: «Свято Водохреща»(вихователь ГПД Сабадир С.А., 8-Б), народознавчу годину «Традиції святкування християнських свят в родині» (вихователь ГПД Козловська В.С.,  4-В),  годину духовності «Свято Водохреща» (вихователь ГПД Матушевська Т.В., 3-А),  народознавчу годину «Свято Водохреща» (вихователь ГПД Невинна Л.М., 4-А).

  

Пройшли роки, а слова-звернення Андрія  Шептицького до дорослих є актуальними  і сьогодні  : «Пам’ятайте, що християнське виховання є більшим добром, ніж усі добра світу! Коли б ви навіть не мали, що лишити своїм дітям, – то як тільки подали їм справжню побожність, як тільки навчили  чесної праці та правдивості, як тільки встерегли їх від неморальності, – то лишаєте їм у спадщині найбільше добро, яке тільки можете їм дати».

Прокопчук С.М., заступник директора з НВР

Фото: вихователі ГПД