Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства»

У РНРЦ «Особлива дитина» щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства». Тематичні заходи, які організували  педагоги  зі здобувачами освіти та батьками проводилися з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

У період кампанії відзначалися у закладі ще такі  важливі дати:  1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом, 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Класні керівники, вихователі ГПД провели зі школярами  тематичні уроки, години спілкування, вікторини, виховні години, диспути, практикуми, вікторини  та інші заходи з урахуванням карантинних обмежень.

Під час заходів зверталася увага учасників освітнього процесу на те, що в  умовах світової пандемії та переходу на здобуття освіти в дистанційній формі, зросла кількість ризиків насильства та експлуатації дітей в інтернеті. Для підвищення обізнаності учасників освітнього процесу психологічна служба закладу організовувала інформаційно-просвітницькі та профілактичні заходи щодо запобігання насильству та експлуатації дітей у цифровому просторі, використовуючи довідкові матеріали, розміщені на сайті МОН. Зокрема, учні мали добру нагоду переглянути та обговорити тематичний  відеоролик  «Ми – проти насильства».

Також, під час кампанії створено інформаційні плакати, стіннівки, які розмістили у коридорах закладу.

Прокопчук С.М., заступник директора з НВР

Фото: педагоги закладу