Засідання професійної спільноти вчителів початкових класів

25 жовтня 2021 року пройшло засідання професійної спільноти вчителів початкових класів.

Це був педагогічний практикум «Інноватика в освітньому процесі. Використання інноваційних технологій на уроках».
Метою практикуму було активізувати питання про використання інноваційних технологій на уроках. Створення умов для ефективного компетентнісно-діяльнісного уроку. Розглянути прийоми та методи самооцінювання і зворотнього зв’язку зі здобувачами освіти з особливими освітніми потребами.
Члени професійної спільноти висловили свої думки та обговорили доцільність і практичне застосування у своїй діяльності інноваційних технологій, поділилися власним досвідом.
Кукурудза В.Р. ознайомив учасників практикуму з освітніми платформами для інноваційної діяльності, також члени спільноти провели огляд новинок методичної літератури та освітніх інтернет -ресурсів.
Аргута О.В. виступила з доповіддю про кейс-технологію, її переваги у використанні на уроках. Практично застосувала кейс-вправу.Бородієнко Т.В та Літвінова А.А провели майстер-класи з використання LEGO та TANGRAM у роботі з дітьми з ООП. Педагоги поділилися власними лайфхаками.

Ільчук О.С розповіла про технології і методи самооцінювання та зворотнього зв’язку, а також застосування їх у роботі зі здобувачами освіти з тяжким порушенням мовлення.
Пілат В. І. та Копотілова О.М. розповіли та показали майстер-клас з використання іноваційних методик на етапі рефлексії: кубик Блума, Сенкан.

 

 

 

 

 

 

                                                                                   Засідання було цікавим, насиченим та плідним. Керівник Копотілова О.М. провела рефлексію та підвела підсумки, подякувала всім за плідну співпрацю.

     

Кравчук О.В., член професійної спільноти вчителів початкових класів