Семінар «Ненасильницьке розв’язання конфліктів у сімейних та міжособистісних відносинах»

18 травня з вихователями виховних груп  було організовано семінар «Ненасильницьке розв’язання конфліктів у сімейних та міжособистісних відносинах». Адже, життя доводить, що  уникнути конфліктів дуже важко, тому й постала необхідність дослідити  суть та динаміку їх, поділитися досвідом вирішення, прогнозування та запобігання конфліктів.

На початку  заходу  виступила Прокопчук С.М., заступник директора з НВР, яка  нагадала учасникам  слова Г.Форда: «Збиратися разом – це початок, триматися разом – це прогрес, а працювати разом – це успіх». «Життя, – наголосила вона, – хочемо чи не хочемо того, але це – постійний процес виникнення проблем та творчого їх вирішення.Отож, дуже важливо навчитися їх розв’язувати не проявляючи насильства і цьому маємо вчитися самі і вчити інших учасників освітнього процесу», – сказала Софія Михайлівна.

Соціальний педагог Паньковець Т.С. сказала,  що  вагомим кроком у побудові мирного освітнього простору та зменшенні рівня конфліктності в учнівському середовищі можна вважати  постанову Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2021 р. N 145 «Питання Державної соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2025 року».

Однозначно, конфлікт – це сигнал про те, що відбулося щось негативне в процесі взаємодії між людьми. Як ніколи, сьогодні важливо  вміти вирішувати конфлікти мирним шляхом. Педагоги розглянули ряд ситуацій, успішно розв’язали їх. Виробили алгоритм дії у випадку виявлення вчиненого домашнього насильства щодо вихованців закладу.