Що  потрібно знати і що маємо робити

Інфекція передається переважно повітряно-крапельним шляхом від зараженої людини або через дотик до забруднених поверхонь.

ЩО РОБИТИ: 

  1. Не підходити ближче ніж на 1 метр до людей, що кашляють, чхають або мають жар.
  2. Обов’язково мити руки  перед прийомом їжі та після відвідування вбиральні (мити руки потрібно щонайменше 20 секунд або використовувати дезінфекційні засоби для рук).
  3. Утримуватися від прийому їжі з загальних упаковок або посуду (горішки, чіпси, печиво та інші снеки), куди багато людей занурюють руки.
  4. Уникати привітальних обіймів і рукостискань, поки епідеміологічна ситуація не стабілізується.
  5. Посилити вимоги до вологого прибирання приміщень, очищення та дезінфекції об’єктів, яких торкається велика кількість людей, провітрювати приміщення.

Важливо уникати місць масового скупчення людей.