Інфекція передається переважно повітряно-крапельним шляхом від зараженої людини або через дотик до забруднених поверхонь.
ЩО РОБИТИ:
- Не підходити ближче ніж на 1 метр до людей, що кашляють, чхають або мають жар.
- Обов’язково мити руки перед прийомом їжі та після відвідування вбиральні (мити руки потрібно щонайменше 20 секунд або використовувати дезінфекційні засоби для рук).
- Утримуватися від прийому їжі з загальних упаковок або посуду (горішки, чіпси, печиво та інші снеки), куди багато людей занурюють руки.
- Уникати привітальних обіймів і рукостискань, поки епідеміологічна ситуація не стабілізується.
- Посилити вимоги до вологого прибирання приміщень, очищення та дезінфекції об’єктів, яких торкається велика кількість людей, провітрювати приміщення.
Важливо уникати місць масового скупчення людей.