Дні толерантності у закладі

У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності та з метою формування у дітей з особливими освітніми потребами  загальнолюдських моральних цінностей в Рівненському навчально-реабілітаційному центрі «Особлива дитина»   16 листопада пройшли Дні   толерантності. 

Впродовж 14-16 листопада  робота психологічної служби закладу  була спрямована на формування в учнів поваги до інших людей, їхніх думок, підвищення настрою учасників освітнього процесу, створення ситуацій успіху для вихованців.

План проведення заходів був насичений та різноманітний. У коридорах закладу  розміщено вислови видатних людей про терпіння і терпимість до тих, хто оточує. Кожен класний колектив  мав  змогу прийняти участь у створенні панно «Серце толерантності». З учнями 1-4 класів організовано заняття казкотерапії за  казкою  Вікторії Назаревич.  З учнями 5-6 класів  проводилися бесіди з елементами арт-терапії. Тренінг «Добро в тобі» з метою формування соціальної компетентності було організовано з учнями 7-9  класів.

Метою усіх проведених заходів  було звернути увагу дітей, дорослих  на актуальні на сьогодні питання єдності та поваги один до одного.

Вихователями груп продовженого дня  для учнів 1-4 класів  було організовано перегляд та обговорення мультфільмів з даної тематики.

Представники Шкільної Ради  (соціальна служби) провели опитування серед учнів, результати якого показали сформоване на достатньому рівні  правильне уявлення щодо толерантної поведінки.

Учні, педагоги, батьки і бажаючі упродовж  тижня мали змогу прочитати цікаву інформацію про толерантність,  у спеціально виготовленому  психологічною службою закладу,  віснику.

  

   

  

  

Прокопчук С.М., заступник директора з НРР

Фоторепортаж: Кириленко С.В., практичний психолог