До витоків писемності та книжності

 

9 листопада у Рівненському навчально-реабілітаційному центрі «Особлива дитина» , в рамках Дня української писемності та мови, відбулися виїзні лекції-екскурсії  КЗ «Рівненського обласного   краєзнавчого  музею» РОР.

Головними властивостями таких заходів є комфортність, наочність, доступність, оперативність.

До вихованців закладу приїхали представники музею: Шахматова Людмила Яківна, провідний науковий співробітник відділу етнографії, Нахратова Тетяна Тимофіївна, провідний зберігач фондів.

Учні 1-4 класів дізналися від Тетяни Тимофіївни  звідки прийшла книга. Найменші школярики мали можливість переглянути  цікаві експонати, отримати відповіді на свої запитання.

Для учнів 5-9 класів Шахматова Людмила Яківна  розповіла про витоки писемності та книжності. Тут теж було безліч запитань.  Кожен учень отримав  обґрунтовану  відповідь на запитання, усе було цікаво.

Великий інтерес викликала  виставка експонатів: плакати, книги, папірус, пергамент, гусячі пера – перші ручки, перша книга, Буквар Федорова. Виставка привернула увагу і дорослих, і малих.

Матеріали на виставці були розташовувані  за принципом хронології.  Красиво оформлена  виставка викликала  почуття задоволення у школярів. Діти щиро дякували Тетяні Тимофіївні і Людмилі Яківні і запрошували в гості.

Подякував працівникам музею вчитель історії Григорчук В.А., а також висловив надію на подальшу співпрацю.

Прокопчук С.М., заступник директора з НРР, теж висловила Тетяні Тимофіївні і Людмилі Яківні щиру вдячність від іменні адміністрації закладу і побажала усім доброго здоров’я та успіхів на ниві знань.

   

 

     

   

Прокопчук С.М., заступник директора з НРР