День сонячних дітей

Хто побував 21березня  у   Рівненському навчально-реабілітаційному центрі «Особлива дитина», мабуть, звернув увагу на те, що усі: від малого до дорослого, ходили у різнокольорових шкарпетках. Саме так у закладі вирішили підтримати сонячних діток і відзначити  День людей з синдромом Дауна.

У всьому світі 21 березня  відзначають День людей із синдромом Дауна.  Дата проведення Міжнародного дня людини із синдромом Дауна вибрана не випадково, адже двадцять перший день третього місяця пов’язаний з 3-ма копіями 21-ої хромосоми.

Уже декілька років поспіль до цієї дати  психологічна служба  закладу  спільно з класними керівниками, вихователями груп продовженого дня    скрупульозно готуються: спеціально виготовляються плакати, картки, , підбираються різноманітні методики для роботи  з дітьми з синдромом Дауна.

Практичний психолог Кириленко С.В. і соціальний педагог Паньковець Т.С.  організували у цьому році  класний марафон. У кожному класі, де навчаються сонячні діти організували та провели заняття  з використанням структурованого навчання TEACCH. З учнями 2-А класу провели вправи, застосовуючи   ізотерапію, яка  є одним з напрямків популярної сьогодні арт-терапії.

Цього дня діти танцювали, співали, гралися в різні ігри, віршували, складали казки, інсценізували їх для  однокласників, створювали плакати.

Традиційно  цього дня панував чудовий настрій, дарували усім посмішки…

   

            

Прокопчук С.М., заступник директора з НРР

Фото: Кириленко С.В., практичний психолог